A-cat

A-cat

“Effektiv en-mands foiler i hastig udvikling …”

A-cat’en er en effektiv en-mands katamaran og en udviklingsklasse, der udvikler sig inden for en relativ enkel boks-regel. Herunder max 5,5 meter lang, max 230 cm bred, minimum 75 kg totalvægt og maksimum ca. 14 kvm sejl. De seneste års udvikling har gjort A-cat’en til en super effektiv foiler på læns og kryds.

“Den er faktisk perfekt til næsten alle vægtklasser …”

A-cat’en er eftergivende i forhold til sejlerens vægt. Så topsejlerne ligger på alt fra 70 til 100 kg. Mischa Heemskerk fra Holland på omkring de 100 kg har fx vundet VM flere gange. Så er du blevet for muskuløs til laser eller OK og kan lide at ligge i overhalningsbanen, så er A-cat’en måske noget for dig. Og hvis du er en lettere sejler, skal du blot have en blødere mast og et fladere sejl. Og hvis det ikke er nok, giver reglerne mulighed for at sejle med en kortere mast, så trykket flyttes ned. Men vejer du 70 eller derover anbefaler vi en mast i standard højde.

Er A-cat’en ved at være verdens hurtigste en-mands jolle?

Kampen om titlen som verdens hurtigste en-mands-jolle er benhård. De seneste år har det stået mellem Moth and A-cat. Men eftersom A-cat’en er en udviklingsklasse, der gør store fremskridt, ser det ud som om at A-cat’en nok er den, der kommer hurtigst rundt på banen i flest vindforhold. Tophastigheden er nok næsten den samme. Helt sikkert at det en dag må komme an på en prøve.

“Overraskende stor og aktiv klasse. I Danmark er der også gang i den …”

Internationalt har A-cat klassen næsten 1.000 aktive medlemmer. I Danmark er vi ca. 20 aktive A-cat sejlere. Omkring de 10 bliver jævnligt set dyste på banerne i Danmark, Nordtyskland og på Garda. Og niveauet i Danmark er højt og støt stigende. Spørg bare Tyskerne, som er ved at vænne sig til, at vi fylder meget på podiet til deres stævner i Nordtyskland. Stævnerne fordeler sig med 4-5 stykker i Danmark og 3-4 stykker i Nordtyskland. Hertil kommer WM og EM også som årlige begivenheder med over 100 deltagere. Og på Garda er European Spring Regatta lige nu den største begivenhed.

Vil du vide mere så besøg A-cat.dk eller læs hele historien på A-cat.org.

Back to Top