Først var der 2. Til foråret vil der være 12!

Først var der 2. Til foråret vil der være 12!

Med en god pose penge sponseret af Wessel & Vetts fond kan KDY til foråret supplere de to første WASZP joller med yderligere 10. Derved får ungdommen i KDY nye muligheder for enkelt at komme med på fremtidens sejladsform. KDY forventer at fordele de 12 joller mellem hhv. Rungsted og Skovshoved havn.

KDY ser også indkøbet som en langsigtet investering i fremtidens OL-sejlere. Hvilket jo ikke er helt ved siden af, eftersom der allerede i 2024 vil være 4 foilende OL-klasser på programmet. Og hos foiling.DK kan vi supplere med at WASZP’en (eller tilsvarende) som båd betragtet sagtens kunne overtage Laserjollens plads i 2028.

Men foilende joller til ungdommen er ikke kun en OL forberedelse. Således sejles fx Americas Cup og SailGP jo også i foilende både. Ligesom de internationale stævner i de foilende klasser heller ikke er uinteressante. Fx forventes der 150-200 deltagere til WASZP-games på Garda til sommer.

Samtidigt annoncerer KDY to foilende stævner i hhv. august og september. Stævnet i august er Highlander Cup som er kommet til i samarbejde med foiling.DK. Det andet stævne i september kunne man godt være fristet til at spekulere i. Især fordi SailGP og WASZP’en allerede er tæt forbundne i et samarbejde.

Stort tillykke til KDY!

Er du og/eller din sejlklub interessert i at høre mere om foling? Så kontakt os endelig for en god sejlersnak om “det nye sorte”.

Back to Top