Waszp

Waszp

Lidt histore: “Er Waszp jollen nutidens E-jolle?”

Waszp’en er en foilende en-type en-mands jolle fra 2010. Den er samtidigt også en Moth jolle designet ud fra erfaringerne fra Moth March2. Og det minder faktisk meget om det, der skete tilbage i 1960’erne. Altså dengang E-jollen (som jo også er en Moth) blev gjort til en en-type jolle. Derfor kunne man faktisk godt argumentere for at Waszp’en er nutidens E-jolle.

“Waszp’en er til ungdommen … og erfarne sejlere, der nok aldrig bliver helt voksne …”

Kig på billederne fra sejladserne rundt omkring i verdene. Og du vil opdage, at de unge sejlere tilsyneladende også får selskab af deres forældre på vandet. Ikke i forældreribs men som konkurrenter på banen. Muligheden opstår bl.a. fordi Waszp’en er en relativt økonomisk foilende jolle, der er let at transportere og fordi den fås med to rig-størrelser. Det kan godt være, du som ung sejler ikke kan forestille dig, at netop din far eller mor deltager, men det virker som et plus for klassen, når lidt ældre erfarne sejlere kan dele ud af deres viden.

“Meget tyder på Waszp’en har fået sit gennembrud internationalt …”

Den første Waszp blev bygget i 2010. Siden er der solgt mere end 750 til sejlere i 43 lande. Og der bliver afholdt Waszp games med mere end 60 deltagere. Oppe i Norge er de omkring 45 aktive Waszp sejlere; og der kommer flere til. Sejlerparadiset Garda er også med frisk stabil vind og fladt vand et hit, når man sejler Waszp. Waszp Games håber nu på 170-200 deltagere på Garda i 2020! I Danmark er vi ikke for alvor kommet igang endnu. Og det er bl.a. derfor vi har etableret foiling.DK.

Læs mere på Waszp.com

Adriano Petrino
Back to Top