WASZP

WASZP

“Er WASZP’en nutidens E-jolle?”

WASZP’en er en foilende en-type en-mands jolle fra 2010. Den er samtidigt også en Moth jolle designet ud fra erfaringerne fra Moth March2. Og det minder faktisk meget om det, der skete tilbage i 1960’erne. Altså dengang E-jollen (som jo også er en Moth) blev gjort til en en-type jolle. Derfor kunne man faktisk godt argumentere for at Waszp’en er nutidens E-jolle.

“WASZP’en er til ungdommen … og passionerede sejlere uden planer om at blive helt voksne …”

Kig på billederne fra sejladserne rundt omkring i verdene. Og du vil opdage, at de unge sejlere tilsyneladende også får selskab af deres forældre på vandet. Ikke i forældreribs men som konkurrenter på banen. Muligheden opstår bl.a. fordi WASZP’en er en relativt økonomisk foilende jolle, der er let at transportere og fordi den fås med to rig-størrelser. Det kan godt være, du som ung sejler ikke kan forestille dig, at netop din far eller mor deltager, men det virker som et plus for klassen, når lidt ældre erfarne sejlere kan dele ud af deres viden.

“WASZP’en har fået sit internationale gennembrud … og Danmark er godt på vej”

Den første WASZP blev bygget i 2010. Siden er der solgt mere end 750 til sejlere i 43 lande. Og der bliver afholdt Waszp games med mere end 60 deltagere. Oppe i Norge er de omkring 45 aktive WASZP sejlere; og der kommer flere til. Sejlerparadiset Garda er også med frisk stabil vind og fladt vand et hit, når man sejler WASZP. WASZP-Games håber nu på 170-200 deltagere på Garda i 2020! I Danmark er der ved at komme gang i den, hvor KDY med hjælp fra sponsorer har investeret i 12 WASZP joller. Hertil kommer så vidt vi ved 3-4 WASZP joller i Hellerup, og 2-3 stykker i Aarhus.

Læs mere på Waszp.com

Liva Nygaard fra KDY er en af de første WASZP-piger i Danmark
Adriano Petrino, der har været med til at udvikle WASZP’en, bor i dag i Danmark og hjælper gerne nye sejlere i gang med lidt tips og tricks
Back to Top